Winkelwagen

Producten

HOBBY TIME producten

 | 

HobbyTime Bloemenprepareermiddelen


HobbyTime producten om bloemen te drogen/prepareren voor bijvoorbeeld het later verwerken in giethars, een herbarium of ieder ander project waar u gedroogde bloemen of plantendelen in zou willen verwerken. 

HobbyTime 647010 Pflanzen praepariersalz/prepareerzout 250ml pot

HobbyTime 647010 Pflanzen praepariersalz/prepareerzout    250ml potVoor het drogen/ontvochten van bloemen en planten materiaal voor latere verwerking in o.a. giethars
ean code: 7-610877-11379


euro 8.50Aantal  HobbyTime 647200 Pflanzenpresse/bloemenpers 25x14cm

HobbyTime 647200 Pflanzenpresse/bloemenpers    25x14cmDe bloemenpers gebruiken we voor het drogen van bloemen en ander plantmateriaal om later te verwerken in bijvoorbeeld een herbarium, sieraden, kaarten, mixed media enz.

Verwerking: zorg voor verse bloemen. leg op een kartonnen tussenlaag een velletje gel-vliespapier en leg daarop de bloem of het blad zoals u hem zou willen drogen. Haal eventueel storende blaadjes weg. 
Leg er een nieuw vel gel-vliespapier op en dek af met nog een karton. Heeft u alle bloemen of bladeren in de pers gelegd dek het geheel dan af met het bovenste deel van de pers en draai de vleugelmoeren aan. Laat de bloemenpers een aantal dagen liggen. Eventueel kunt u na enkele dagen kijken hoe ver het is. Het drogen van bloemen op deze manier vergt wel wat geduld. Na ongeveer een week is uw bloem droog genoeg voor verdere verwerking. 

tip: geen bloemen/planten die van nature veel vocht bevatten. U kunt dit zien aan de dikke bladeren zoals succulenten (vetplanten)
Gebruik geen bloemen die nog nat zijn van de regen of dauw. Pluk ze bij voorkeur bij droog weer.


14.60  euro 13.95Aantal  HobbyTime 686026 Blumen-Tauchwachs/dompelwas 450gram

HobbyTime 686026 Blumen-Tauchwachs/dompelwas    450gramOm bloemen en planten te conserveren met het gelijktijdig onttrekken van vocht in 1 arbeidsgang.De bloemen behouden door deze methode het natuurlijk uitzien en de volle kleurenpracht.De behandelde natuurlijke materialen zijn daarna resistent tegen vochtigheid en insecten.

Verwerking: 
De dipwaspot met 250ml water aanvullen. 
Vervolgens au-bain-marie* verwarmen tot 50graden. 
Bloem of blad in het vloeibare water/was mengsel dompelen. 
Bij het eruit trekken vormt er zich een micorfijne waslaag om de bloem/blad.

*au-bain-marie: neem een pan met heet water, zet hier een kleinere (oude) pan in en vul deze met de was. Hierdoor verwarmd u de was voorzichtig tot 50 graden

Ook leuk om ter decoratie peertjes of appeltjes te voorzien van een laagje was (eventueel in combinatie met glitter)
 
ean code: 7-610877-113814


euro 13.75Aantal