Artidee 56.091 Crealin Laminatmasse/laminaatpoeder

1000 gram 1000gram

Artidee 56.091 Crealin Laminatmasse/laminaatpoeder
euro 21.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeLaminaatpoeder
Crealin (lichtgewicht) laminaatpoeder 56091

Het laminaatpoeder wordt gemengd met water in de verhouding 1 deel water en 4 delen Crealin en is klaar voor gebruik na een korte voorverdikkingstijd van 2 - 3 minuten. Aldus kunnen bijvoorbeeld terreinoppervlakken van modelspoorsystemen gecoat en artistiek ontworpen worden. De romige laminaatmassa wordt aangebracht met een paletmes of spatel. Het materiaal is zo maatvast dat zelfs scherpe randen of willekeurige structuren kunnen worden geproduceerd.

Crealin hardt in 65 - 75 minuten volledig vormstabiel uit. Objecten, zoals kleine bomen, hekken, enz. kunnen in de laminaatmassa worden verwerkt en stevig worden geplakt. Vanwege de uitstekende vormbaarheid en modulatie is het product ook zeer geschikt voor het ontwerpen van collages. Crealin combineert ook goed met gipsverband en heeft daarom de voorkeur voor het versieren en decoreren van met gipsverband bewerkte  werkstukken (zoals bijvoorbeeld een ''gipsbuik''). Het is ook interessant dat alle vereiste oppervlaktestructuren, bijv. Schuur, vacht, verenkleed, etc. kunnen perfect worden gemodelleerd.
Crealin hecht zich aan vrijwel elk oppervlak, bijvoorbeeld. Zoals karton, hout, metaal, steen, gips, gipsplaat, polystyreen, massief textiel, enz. Zodat met dit materiaal ook voorwerpen uit deze materialen. Zoals bijvoorbeeld vazen, tegels, collages, kannen, muren kunnen worden gecoat. Daarom wordt dit ontwerpmateriaal ook gebruikt in de landschapsbouw. Met het kenmerk, dat het materiaal een lage klevende werking heeft. Het bevat geen oplosmiddelen, en kan ook met polystyreen (Styropor/piepschuim/tempex) of verharde textiel worden gecombineerd. (Behandel bij voorkeur vooraf dun met een hechtingsmiddel, bijv. B. Glas en Kunstststoffgrund (art. Nr. 71757). Het oppervlak van Crealin is slijtvast en weerbestendig. Het kan worden gecoat met alle verven, vernissen, glazuren en lijmen.

Een afgevomde gipsbuik kan voor het verder decoreren voorbehandeld worden met Crealin.

Technische gegevens:
 
Kleur: licht ivoor
max.Krimp: 0,3 %
Verwerkingstijd: 25 Minuten
Uithardingstijd: 75 Minuten
Temperaturbestendig: tot ca 75 ° C