DecoArt Americana DAS8-9 Wheatered Wood Crackle medium

236ml/8oz 236ml ''voor tussen 2 lagen verf, de bovenste laag gaat cracqueleren''

DecoArt Americana DAS8-9 Wheatered Wood Crackle medium
euro 9.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeWheatered Wood
Weathered Wood is een cracqueleer medium waar je een verouderd, gecraqueleerd, antiek en verweerd uiterlijk geeft aan hout en andere harde oppervlakken.

  • Breng een basislaag acrylverf aan (bij voorkeur Deo Art Americana). Laat drogen. Breng een egale laag Americana Weathered wood aan. Ga niet 2 keer over de zelfde plek. Laat drogen. Breng een contasterende laag acrylverf aan. Het cracqueleren begint direct, werk een gemist stukje dan ook snel bij.
  • Hoe dikker de bovenlaag verf, hoe groter de crackles.
  • Het handigst is om de toplaag aan te brengen met een sponsje. Breng je de verf aan met een kwast/penseel dan zul je zien dat de crackles in de richting van de penseelstreek gaan. Bij gebruik van een sponsje krijg je crackles in een willekeurige richting.
  • Als het werk uitgecrackeleerd is kun je het nog patineren (met kant en klare patina of zelfgemaakte van Staining Antiquing medium gemengd met acrylverf). Drybrushen ook pas als het werk uitgecrakeleerd is. Wacht met vernissen tot het werk helemaal echt helemaal uitgecrackeleerd is, dit kan 1 a 2 weken duren. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur. (de ideale temperatuur is ongeveer 20 graden, is het te koud in uw werkruimte dan kan het zijn dat u geen crackels ziet, zet uw werk dan in een warmere ruimte of gebruik een fohn).
  • Metallic verf (bijvoorbeeld Dazzling metallics) kunt u gebruiken als onderlaag, niet als toplaag.