Paverplast klein 100gram

100 gram 100gr, maakt in combinatie met Paverpol een watervaste pasta

Paverplast klein 100gram
Paverplast klein 100gram
euro 6.55 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcodepaverplast
(Bron: Paverpol.) Werken met Paverplast

Door Paverplast te mengen met Paverpol  maak je een pasta waarmee je een waterdichte, weersbestendige laag kunt maken voor op je beelden van bijvoorbeeld piepschuim en zelf hardende klei.

Gebruik
Meng Paverplast poeder door Paverpol (100 gram Paverplast op 500 gram Paverpol) tot een dikke pasta (zoals pindakaas). Je werkt nu dus niet met Paverpol, waarin je textiel doopt, maar met een zelfgemaakte pasta die je aanbrengt op je ondergrond, bijvoorbeeld met een spatel. Breng een laag aan van 1 à 2 mm. Je kunt na droging diverse lagen aanbrengen om het geheel extra sterk te maken. Wil je een glad oppervlak? Doop dan je vinger in water en strijk over het nog natte oppervlak. Vernissen is niet nodig.

Materialen
Een pasta van Paverplast is geschikt om permanent waterbestendige werkstukken te maken zoals vogeldrinkbakjes, fonteinen en vijvertjes. Met deze pasta geef je beelden een waterdichte laag. Let op: gebruik voor buitenobjecten de Paverplast pasta alleen op niet poreuze ondergronden.

Combineren
Paverplast vermengd met Paverpol kan gekleurd worden met Pavercolor. De Paverpol met Paverplast is sterk genoeg om zo buiten te zetten. Als je het nog geverfd hebt, adviseren we je een laag Josefine vernis aan te brengen om de kleuren te beschermen tegen de uv-stralen van de zon. Zo blijven de kleuren langer mooi.

Bewaren
De Paverplast-pasta droogt aan de lucht. Je kunt de pasta bewaren in een luchtdicht afsluitbaar bakje. Indien de Paverplast-pasta te taai begint te worden, voeg dan een beetje Paverpol toe. Gebruik geen water om te verdunnen. Paverplast-pasta is tevens een uitstekende buitenbestendige lijm.

Tip: De kleur van Paverplast is wit. Het veranderd dus wel iets de kleur van de Paverpol. Paverpol transparant is na menging met Paverplast niet meer transparant.