xOriginele Sieraden maken met Krimppapier (Krimpfolie)

paperback Delta's / Zuid Nederlandse uitgeverij

xOriginele Sieraden maken met Krimppapier (Krimpfolie)
niet meer leverbaar
ArtikelcodeSieraden Krimpfolie
Krimp, kromp, gekrompen...
Je herinnert je krimppapier (Krimpfolie Krimpie Dinkie) vast nog wel uit je kindertijd: het toverpapier met vrolijke figuurtjes om eerst in te kleuren en daarna te laten krimpen in de oven... Maar met krimppapier kun je veel meer! Je kunt er ook originele sieraden mee maken!
Er zijn verschillende soorten krimppapier te koop in hobbywinkels, handwerkwinkels of online. Bewerk die met bijvoorbeeld kleurpotloden en stempels, pons er leuke figuren uit of druk er digitale foto's op af. Alle technieken zijn stap voor stap beschreven in dit boek. Als je ontwerp klaar is, volstaat het om dat enkele minuten te laten krimpen in de oven en daarna af te werken met een glanzend laagje vernis om de meest bijzondere sieraden te maken. Unieke oorbellen, broches, kettingen, armbanden of een ring... leuk om cadeau te geven, maar ook leuk voor jezelf!

Krimppapier (zoals de krimpfolie in dit boek genoemd wordt) is gemaakt van een kunststof (biaxiaal thermoplast polystyreen) wat verwarmd is en in twee richtingen uiterekt om er een folie van te maken. Als je deze (krimp)folie weer verwarmd met een heattool of in een oven dan neemt het zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Hierdoor wordt het gemaakte voorwerp of sierraad ongeveer 7x kleiner.

Taal: Nederlands
ISBN: 9789044737189
Productvorm: Paperback
Pagina's: 84
Publicatiedatum: 15/10/2013
Zuid Nederlandse Uitgeverij