Gietvormen Gezichten/Maskers
De gietvormen voor gezichten / hoofden zijn allen van kunststof en kunnen (o.a.) gegoten worden met modelgips Krone, Porseleingips, Keraquick gietpoeder (snel en mooi glad), Keramin S watervast gips en vloeibaar papier-mache.

Giet u gezichten gebruik dan een gietmal frame (kan ook van hout gemaakt worden) of neem een kartonnen doos en snij hier een ruimte uit waar de vorm in kan hangen.

Neem in een gietbeker (of een oude beker van de yoghurt) altijd eerst de voorgestelde hoeveelheid water en voeg daar het gips bij (meestal 1 deel water / 3 delen gips, kijk hiervoor op de verpakking)
Voeg steeds wat voegmiddel toe tot er een bergje onder het wateroppervlak te zien is. Dan is de verhouding meestal goed.
Roer het geheel even door en giet de reeds klaar staande vorm vol.

Tik een paar keer zachtjes tegen de zijkant van de mal om luchtbelletjes te laten ontsnappen. Luchtbelletjes blijven anders bijvoorbeeld in het puntje van de neus zitten, wat uiteraard niet fijn is bij het gieten van een gezicht. Laat daarna de mal met rust. Tegen de tijd dat het gips uitgehard is kunt u eventueel overgebleven water van de mal gieten en het geheel verder laten drogen.

Keraquick is al na ongeveer een half uur tot een uur uit de mal te verwijderen. Wilsor Porseleingips en Krone modelgips hebben ongeveer 6 uur nodig.
Wil de figuur niet uit de mal probeer dan voorzichtig aan de mal te trekken zodat er lucht tussen het gips en de mal komt.

Als alternatief voor gips hebben wij ook Vloeibaar Papier-Mache, dit is een beproeft materiaal voor het maken van poppenhoofden. (art. 2.1902.04 Wancke papier-mache gietmassa PA3 5kg)